Biography
>> homeHome/Home.htmlHome/Home.htmlshapeimage_7_link_0
>> studioStudio.htmlshapeimage_8_link_0
>> biography
>> what we doWhat_we_do.html
>> linksLinks.html
>> contactContact.html
additional info
DJ-ING, MIXING, MASTERING, AUDIO & VIDEO PRODUCTIONS

Geïnspireerd door vrienden in de buurt en de mixen van Ben Liebrand op Radio Veronica begint Martin Boer op 14 jarige leeftijd met het maken van mixen. Op zijn 17e jaar is Martin voor het eerst met een mix op de radio te horen bij de Bond van Doorstarters (BVD) in de Soulshow van Ferry Maat. Kort daarna besluit Martin een megamix te maken van de hits van het Italiaanse disco duo "Fun Fun" en deze mix aan te bieden bij de platen-maatschappij. Frits van Swoll van High Fashion Music is direct enthousiast en besluit deze "Fun Fun Mega Hit Mix" uit te brengen. Begin 1988 bereikt de radio-edit van de Fun Fun Mega hit mix de 5e plaats in de Nederlandse Top 40. Door het succes van de Fun Fun Mega Hit Mix krijgt Martin Boer van diverse platenmaatschappijen en producers werk aangeboden. Daarnaast besluit hij om te gaan werken bij Platenzaak "Kareltje" in Utrecht. (Destijds één van de meest toonaangevende disco importzaken in Nederland)


In 1988 begint Martin te experimenteren met eigen muziek produkties. De eerste produkties zijn voor de act "2 Static". De singles "Boy i'll house ya" en "Feel that beat" worden eind jaren 80 bescheiden hitjes in binnen en buitenland.

In 1990 bundelt Martin zijn krachten met zijn broer Bobby en produceren zij samen de eerste hit "Can't help myself" voor de naar henzelf vernoemde act "2 Brothers on the 4th floor". "Cant help myself" werd in 1991 een enorme internationale hit en behaalde de 5e plaats in de Top 40. De opvolger "Turn da music up" behaalde in 1991 de 19e plaats in de top 40.


In 1993 besluit Martin zijn studio voort te zetten in een professionele studio ruimte in Hilversum. Martin wordt in dit jaar o.a. gevraagd om een remix te maken van de "Twenty 4 Seven" hit "Is it love" en maakt voor Radio Veronica de jaarmix 1993. Ook produceert en mixt Martin diverse CD's samen met DJ Wessel van Diepen. Vervolgens besluiten de broers Martin en Bobby de act "2 Brothers on the 4th floor" nieuw leven in te blazen met zangeres Des'ray en Rapper D-Rock. Geïnspireerd door de hit "Rhythm is a dancer" van Snap wordt de eurodance hit "Never Alone" geproduceerd. Deze single was de spreekwoordelijke spijker op zijn kop. Binnen enkele weken staat "Never Alone" op de tweede plaats van de Top 40 en met opvolger "Dreams (will come alive) werd dit succes zelfs nog overtroffen. In 1994 staat Dreams een aantal weken op de eerste plaats van de belangrijkste hitlijsten.


Naast de produktiewerkzaamheden blijft Martin ook Megamixen maken. Voor Arcade maakt hij o.a. de Mega Dance Mix '93, de Turn up the bass jaarmix 1994 en diverse mixen voor Arcade Scandinavië. Voor Sony Music en 3 FM maakt Martin de 3FM Dancemix 1995 en voor Zomba the Ultimate Rednex Megamix

In de periode 1996 tot 2000 besluit Martin om zich samen met zijn broer Bobby volledig te storten op de produktie werkzaamheden voor "2 Brothers on the 4th floor" wat resulteerde in 2 albums met de hits Let me be free, Fly (Through the starry night), Come take my hand, Fairytales, There's a key, One day, Thinking of you, The sun will be shining, Do you know, Living in cyberspace etc. etc. Naast de produktie werkzaamheden voor 2 Brothers on the 4th floor maakten de broers ook produkties en remixen voor o.a. Skibby (Feel my riddim), London Beat, Toni Di Bart en Double Date.


In 2000 heeft Martin zijn studio verhuisd naar Amersfoort en ge-updated naar een volledig digitale Protools studio.

In 2002 wordt Martin gevraagd door Radio Veronica om wekelijks het radioprogramma “Into the groove” te maken. Into the groove is een wekelijkse 2 uur durende megamix met de grootste en lekkerste disco en dance hits uit de periode eind jaren 70 t/m begin jaren 90.

In 2005 maakt Martin wekelijks een korte ‘Martin Boer Megamix’ voor het programma ‘Disco Inferno’ van DJ Sven.


Ook in de daarop volgende jaren zit Martin niet stil. Martin specialiseerd zich in digital mastering en maakt vele masters voor o.a. Sensation, Defqon.1, Pussy Lounge en Hard Bass. Daarnaast maakt Martin remixes en producties voor o.a. de Vengaboys, Nakatomi en Mental Theo. Martin is wekelijks op de radio te horen met mixen voor Corné Klijns Soul Sensations op Radio 6 en Wessel van Diepen’s Global Dance Chart op radio 538.

Copyright: 2015 www.martinboer.nlmailto:info@martinboer.nl?subject=Copyright%20website